Belépés

 Keresés

 

 Menü

 

 Linkek

 



     
 
  előadó album dalok műfaj alműfaj kiadó
Kérjük, hogy támogassa a siket/hallás- sérülteket!

 DJ Sterbinszky

  
még mint:Sterbinszky
Polgári név:Sterbinszky Károly Norbert
Születés:1972. november 10., Budapest, H
Aktív évek:
 1990-es 2000-es 2010-es
Műfaj:elektronika
Stílus:house, dance, trance
Játszik:mix, producer
Kiadói:B (1), CLS (1), EMI (5), EMI-Quint (1), Universal-3T (1)
Slágerlista info:Kattints ide a MAHASZ helyezésekért
ALLMUSIC ÉLETRAJZ

Sterbinszky gyermekkorában az iskolai rendezvények zenei aláfestéséért volt felelős, szabadidejében sokat sportolt és zongoraleckékre járt. 16 évesen Moment diszkóban mixelt majd a bezárás után a Bingo-Moment diszkóban zenélt 1 évig. 1991-ben az Es-O-Es-nek - későbbi Club Bedrock- 6 évig volt házigazdája, és itt játszott először techno zenét. Katona Ákos, a magyarországi MAYDAY szervezője figyelt fel rá, aminek a harmadik megrendezésétől kezdve állandó lemezlovasa lett. 1993-ban első helyezést ért el a BS-ben megrendezett magyar DMC bajnokságon, győzelmének köszönhetően részt vett a londoni DMC -n, a lemezlovasok technikai világbajnokságán. 1993-ban a SkyLight partik egyik házigazdája lett. 1997. februárjától az E-play club állandó lemezlovasa. Nevéhez fűződik az E-play Classics nevű partisorozat. Programjain többi között a következő DJ-k léptek fel: Sven Uk (D), Marco Zaffarano (D), Sylvie Marks (A), Supa Dj. Dmitri (USA), Stefano Libelle (D). 1997-ben indította el az E-play klubturnét, 1998-ban pedig megjelent első válogatásalbuma. 1998-ban adta ki első mixlemezét,ami egy jogvita miatt háttérbe szorult. 1998-ban a keszthelyi Club of Colors, és és a siófoki Flört Disco gyakori president lemezlovasa volt. A szigetszentmiklósi Speed Disco összes partiján fellépett. A Palace diszkóban töltött éveire emlékezve jelentek meg újabb mixlemezei. 2000-ben a születésnapján adta ki első saját szerzeményeiből álló korongját, a Discography-t. 2000. január 19-én a budapesti Bank Dance Hallban 8 óra és 30 percet játszott megállás nélkül. Ő fedezte fel Gemhandot és Sylviet.

KAPCSOLÓDÓ MŰVÉSZEK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
DISZKOGRÁFIA   MC,LP,CD,SACD    - sikerlemez     - van borító
       
 2000Discography EMI
 2001Gates Of Mind EMI
DISZKOGRÁFIA      e=ep, s=kislemez, c=maxi-cd, m=maxi-single
 2001Gates Of Mind  EMIe
DISZKOGRÁFIA    MC,LP,CD    m= mix, d=DVD, v=VHS
 1998Hits From Club E-Play Universal-3Tm
 1999Egy nyár a Flörtben EMI-Quintm
 1999The House Sound Of Dance Tuning Disco EMIm
 1999The Trance Sound Of Dance Tuning Disco EMIm
 2004Axetázis a Palaceban 4. Bm
 2005Revival CLSm
KÖZREMŰKÖDIK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
SZERZŐKÉNT MEGTALÁLHATÓ  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
ALLMUSIC AJÁNLATOK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
Hiba, korrekció, megjegyzés esetén kattints ide és ird meg! Köszönjük!