Belépés

 Keresés

 

 Menü

 

 Linkek

      
 
  előadó album dalok műfaj alműfaj kiadó
Kérjük, hogy támogassa a siket/hallás- sérülteket!

 Pokolgép

  
Megalakulás1982. , Budapest, H
Aktív évek:
 1980-as 1990-es 2000-es 2010-es
Tagok:Czébely Csaba, Gyenizse András, Jung Norbert, Kalapács József, Kukovetz Gábor, Kun Péter, Láris László, Maza István, Nagy Dávid , Nagyfi László, Neográdi Dezső, Paksi Endre, Pazdera György, Pintér Csaba, Révi József, Rudán Joe, Szilágyi Ede, Tarca László, Varga Tibor
Műfaj:rock
Stílus:heavy-metal
Kiadói:EMI-Quint (1), Hammer (3), Hungaroton (1), Hungaroton-Favorit (2), Hungaroton-Gong (2), Hungaroton-Pepita (1), Hungaroton-Start (1), Sindex (1), Sony Music (1)
Slágerlista info:Kattints ide a MAHASZ helyezésekért
ALLMUSIC ÉLETRAJZ

Kukovecz, Varga valamint Paksi együtt zenéltek egy amatőr formációban, egyik koncerjükön ismerkedtek meg Kalapáccsal, aki többek közt magával hozta ugyancsak énekes barátját, Németh Lászlót. Kalapács 1982-ben lett a zenekar tagja, ami akkora már nyolctagúra bővült. Mivel Kukovetz a Prognózisos Vörös Istvánnál is tanult gitározni, fel is léptek előttük. Nevüket az akkori dobos, Neográdi javaslatára vették fel. A gitárosok is sokat cserélődtek, eleinte Maza volt a másodpilóta, majd kiválása után egy ideig Révi jött a Metal Vox-ból. Később az akkori Ninive gitáros Nagyfi csatlakozott hozzájuk. Ezt követően Paksi kiszállt és az Ossiant alapította meg. Gyenizse ismerőse, Pazdera vette át a basszusgitárosi posztot, majd mikor András Amerikába disszidált ő hívta a zenekarba a régi Rockwell-es kollégát, Tarcát. A nyolcvanas évek közepén a zenekar népszerűsége rohamosan nőtt, ekkor már olyan népszerű bandák előtt játszott mint az Omega, a Pandoras Box vagy a P.Mobil. Az 1983-as "Ki Mit Tud"-on 2. helyezést értek el a "Vérszívó asszony" című dallal.A vetélkedő után rövid ideig heavy metal helyett dirty rock-ot játszottak. Az 1984 augusztusi Motörhead koncert, majd a P. Mobil sétahajós turnéja után, komolyabban fogalalkoztak velük és két év múlva megjelent első nagylemezük. Az állandó munka azonban felőrölte a tagok energiáit, ami eredményeként 1990-ben Nagyfi és Kalapács kiváltak a zenekarból, majd megalapították az Omen formációt. A klasszikus felállás 1995. szeptember 2-án állt közösen a Petőfi Csarnok színpadára. Kalapács helyett Rudán (Ex-Coda) lett az énekes, a gitáros pedig Kun lett,akit később Pataky elhívott az Edda-ba. Helyette Jung Norbert lett a másik gitáros. Sikeres turnék és egy Metál Lady lemezes kirándulás után polgári állás után kellett néznie a muzsikusoknak ami előrevetitette a csapat 1994-es feloszlását. Kukovecz és Rudán megalapította a Gép zenekart. A Pokolgép búcsúkoncertjére 1995. szeptember 2-án került sor. Néhány év kihagyás után 1999. május 8.-ai Metál Fesztiválon újra Pokolgép néven léptek fel az Omen és az Ossian társaságában. Láris Csiga a szolnoki Machbetből került e zenekarba. 2000. december 2-án a Pecsában adtak koncertet, ami után nem sokkal Csiga kiszállt a zenekarból, lévén Szolnokról járt próbálni. 2001 tavaszán megjelent az első angol nyelvű lemez Ancient Fever címmel, márciustól pedig a zenekar szövegírója és barátja Nagy lett az új gitáros. A zenekar augusztusban a Vajdaságban, szeptemberben Erdélyben játszott. 2010 áprilisában egy meghiúsult szolnoki koncert miatt Rudán Joe-tól megváltak.

KAPCSOLÓDÓ MŰVÉSZEK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
DISZKOGRÁFIA   MC,LP,CD,SACD    - sikerlemez     - van borító
       
 1986Totális metál Hungaroton-Pepita
 1987Pokoli színjáték Hungaroton-Start
 1989Éjszakai bevetés Hungaroton-Favorit
 1990Koncertlemez Hungaroton-Favorit
 1990Metál az ész Hungaroton-Gong
 1991Adj új erőt! EMI-Quint
 1992Vedd el ami jár Sindex
 2000Csakazértis 
 2001Ancient Fever 
 2001Live 
 2002Te sem vagy más 
 2004A túlélő Hammer
 2007Pokoli mesék Hammer
DISZKOGRÁFIA      b=best of, k=kötet
 1995Az utolsó merénylet Sony Musicb
 1995Best Of Régi gép Hungaroton-Gongb
 2002Momentum b
 2006Oblatio Hammerb
KÖZREMŰKÖDIK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
SZERZŐKÉNT MEGTALÁLHATÓ  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
ALLMUSIC AJÁNLATOK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
Hiba, korrekció, megjegyzés esetén kattints ide és ird meg! Köszönjük!